Tentang Saya~

My photo
Semenyih, Kajang, Malaysia
nothing about me,, nothing to say,,, maybe no need to know who am i,, just want to tell that i am person who in good,, I respect people who have knowledge,, I always need guidance,, I will try to achieve my ambitions

Kata2 semangat akuhhhhh

"Aku mencintaimu kerana agama yang ada padamu,jika kau hilangkan agama dalam dirimu,maka hilanglah cintaku padamu"

"Aku mencintai orang2 yang soleh, meskipun aku BUKAN sebahagian dari mereka"

"Aku sangat benci orang2 yang bermaksiat, meskipun tanpa aku sedar, aku SEBAHAGIAN dari mereka"

Wednesday, January 12, 2011

Canon Best on Test??

Assalammualaikum???

Apa khabar kalian???
sihat2x belaka ke??? kalau ada yang rasa xsihat di galakan jumpa doktor k,,
hari ni update petang,, sebab pagi tadi pergi teknik kajang,,
teman akak office ni ambil offer letter kat teknik tu,,
anak dia dapat offer,, so dia suwuh aku driver,,

Pagi2x tadi free sebab xd kerja,, ingat nk update,, xsempat,, yang sempat,,
sempat baca majalah kamera DSLR ni,, woahh best,, majalah dec 2010,,
sape2 yang nk beli kamera DSLR di cadangkan dapatkan ilmu dlu k,,

Cuma nak share tadi ada time part di mana 5 DSLR di uji,,,
tiada unsur2x nk jatuhkan sape2x,, cuma nak kongsi ilmu,,
dia xd cakap pasal dia guna lens apa,, tapi staw aku kit lens semuanya,,
18-135mm,,

Apa yang nak share ialah
Canon is the best digital camera dalam majalah tu,,
(mentang2 aku guna canon boleh la sembang an,, hahaha )
Nikon no 2,, bukan nk kondem,, actually all DSLR is same function,,
cuma ada sedikit kelemahan,, tidak di nafikan Canon juga ada kelemahan,,

Apa yang cikgu aku cakap an,,,
skill tu kena ada,,, silap hari bulan "camera digital punya gambar lagi cantik dari DSLR kalo xd skill,,"
korunk faham x apa aku cakap ni?? sebab aku pown petang2 ni pown da ngntuk,, haha
keja dah xd,, tu sempat update,,

Sorry la aku malas edit hari ni,,
xkemas sangat,, tapi kalo korunk nk tengok tekan jeq kat google
dapat la tengok view sebenar,,
if xnk juga g kedai kamera,, minta pegang jeq,, hahaha kasi puas hati,, terus beli,,


1.Canon EOS 7D
2.Nikon D300s
3.Pentax K-7
4. Sony a550
5.Olympus E-3


curi dari uncle google (dan aku edit)


7 comments:

azzey said...

Canon ?...mcm best je kamera2 tu

Afzainizam said...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Selamat Tahun Baru Dengan Azam Baru
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

eeeemmm aku belum lagi mampu nak dapat satu camni.... kena carik modal dulu niiii nak gak merasa

E.d.Y said...

hidup canon!!..haha

niesz said...

suke bg niesz jealous ek..hehe..xley nk nk tgk camera ni..teringin sgt!ehe..

HonEyBuNNy said...

ila suka camera sony...coz peminat son..ehhehe

Adii NakHeran said...

azzey : mmg best pown,, hehe,, cuba dan alaminya,,

Afzainizam : slow2 bro,,, installment xsalah aku ada,,, cuba la,,

E.d.Y : biasaa bro!! hidup canon!! kahkahkah,,

Niesz : lahh,, adi boleh bagi pinjam,, sebab skrang dah ada 2 hehe,,

HonEy : owh,, xserasi la kalau macam ni,,, hehehe

anishamzah said...

jadi.. mane yg lebih better? hehe