Tentang Saya~

My photo
Semenyih, Kajang, Malaysia
nothing about me,, nothing to say,,, maybe no need to know who am i,, just want to tell that i am person who in good,, I respect people who have knowledge,, I always need guidance,, I will try to achieve my ambitions

Kata2 semangat akuhhhhh

"Aku mencintaimu kerana agama yang ada padamu,jika kau hilangkan agama dalam dirimu,maka hilanglah cintaku padamu"

"Aku mencintai orang2 yang soleh, meskipun aku BUKAN sebahagian dari mereka"

"Aku sangat benci orang2 yang bermaksiat, meskipun tanpa aku sedar, aku SEBAHAGIAN dari mereka"

Thursday, January 13, 2011

Aku Jadi Cikgu Photographer??

Assalammualaikum???

Hari ni semua sihat ke?? kuah kuah kuah,,,,
yang mana xsihat tu di sarankan jumpa dengan doktor taw,, dan makan ubat!!
yang mana sihat tu,, semoga bertambah sihat dan semakin ceria,,,

Ok, tajuk di atas sebenarnya nk discuss pasal malam tadi,,
bukan main2 woo,, ini series,, btol la,, kena percaya,,
ada seorang gurl ni,, nama dia liyana,, nak tahu kenapa dengan dia??
dia minta aku ajar dia guna DSLR,, alamak!

Sebenarnya aku pown beginner lagi,,,
cuma aku berminat thats y aku cepat learn,,,
aku kena ajar dia pula,,, hahaha,, gilo btol la,,
macam xpercaya jeq,,,

Korunk tawu x dia baru beli kamera DSLR tu semalam,,,
pehhh,,, aku tak racun dia dowh,, series,,
tetibe dia hantar mesej cakap dah beli,,
aku pun nak marah xboleh,,, cuma aku boleh cakap OK la,,

Bukan apa, kalau dia nk beli sepatutnya dia bawa orang yang ada sedikit sebanyak ilmu pasal kamera ni,,
ni x,, dia men beli,, amik harga kaw2,, yang dia ni dah la xtawu benda,, kuar duit jeq,, sayang2x,,
kalu benda ni murah xpew dowh,, ni sampai ribu,,
mmg bukan duit aku,, tapi dia kawan aku kan,,  aiseh,,
rilex jeq jawapan dia " ko pown tawu kan adi, aku ni jenis xsabar"

Xpew la,, dah beli,, ko kena blajar betol2x,,,
aku akan ajar apa yang aku mampu,,,
MALAM NI SAPE2 FREE JOM JOIN THE KELAB,,,
AKU BUKA KELAS FREE SAHAJA,, wahh bajet btol aku,,

P/S : jika korunk nk beli kamera ni,, ajak kawan2 yang tawu k,, supaya korunk xkena tipu,, (padahal dlu pown aku bantai jeq men bli sowang2x,, kahkahkah)

18 comments:

niesz said...

hehehe..ley la jar niesz..niesz ni pndai tgkap gmbr sendiri je reti nye..ahaks!

E.d.Y said...

tunjuk ajar ku sifu..tp xleh nak join..huhu

Nasuha Salleh said...

kelas kat mane?
ngeh2
harapnye ade makan minom percuma sekali
=D

p/s : Persahabatan Itu Pemanis Hidup

Adii NakHeran said...

Niesz : boleh,, best la niesz malam tadi,, seronok jeq mengajar,, cikgu adi bagi adi peluang tunjuk bakat,,

E.d.Y : hahaha,, bro edy dah pro,, i should learn from u skill2,,, low light,,

Nasuha Salleh : kat putrajaya precint 8,,, mana boleh makan minom free,, dah la kelas free,, xboleh2,, hehe,, anak murid kena blanja cikgu,, hehe

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ said...

erk..belajar pakai kamera henpon bleh tak dik?

kekekkeke....

✿(^^,)✿jom ambik pic kak gebu lak...hehhee

anishamzah said...

mmg nak cari cikgu ajar amik pic gune dlsr r.. tlg ajar pliss..hehe

Adii NakHeran said...

Yanie : boleh,,, nanti adi bagi pinjam lens sambung kat henpon,, kasi nampak cantik gambar,, haha,, bila nak ambilnya ??

Anis :boleh,, bagitawu jeq bila?? nak blajar siang ke malam??

zazaw said...

boleh lah tolong ajar saya tangkap gambar :)c

E.d.Y said...

mana ada pro..xreti..pegang dslr pun xpandia lg..huhu..:p

Amirrah Zawani said...

dapat camera free tak?? ekeke :D

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

minat jugak dgn dunia fotografi ni, tapi tak pandai lah pegang camera;) wuhuhuhu

Kasih nur azie said...

heh. tak lame lagi bakal bersatu laa tuw woo. lalalalalalalalala~

Afzainizam said...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Selamat Tahun Baru Dengan Azam Baru
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Assalamualaikum
Aduiii dah tertinggal banyak entry kat sini.....maaf atas sebab tertentu amat sibuk sikit sesejak ni...

yuppppp nak gak sifu ajarkan tunjukajar kami sifu...

eehhh dah macam mentor plak nasib baik tak ade ujibakat pilih student

Adii NakHeran said...

Zazaw : eleh,, perli la tu,, adi pown xpandai lagi,, kuang kuang kuang,,,

E.d.Y : ni lagi sorang,, DSLR xpenah pengang?? hahaha,, agk2 kayu golf penah pegang x?? hehe,, tipuuu

Amirah : wahhh,, free?? boleh,, yang mainan punya,,, nak??

Adii NakHeran said...

Fifiey : lahh,, ingat orang yang pegang kamera tu semua pandai2 eh??hehe blajar la eh,, ada orang akan ajar nanti,,

Azie : bersatu??? apa yang bersatu?? soalan ni pelik,, hahaha

Afzainizam : bro,, gua lagi suka entry2 pasal lu,, minyak wangi,, keta~~ pehh details,, menarik, banyak lagi ilmu yang perlu tawu,, xabis lagi bab flash,, T_T

rieyana ynn said...

na..na...juin..ahaks...;d

bukan photographer said...

aku dulu pon beli sorang je tapi dapat harga spesel pasal kawan aku pernah keje situ..haha

Adii NakHeran said...

rieyana : xpew kalau ada lagi adi akan anoucment,, hehe,,

bkn photographer : untung la ada cable,,, hahaha