Tentang Saya~

My photo
Semenyih, Kajang, Malaysia
nothing about me,, nothing to say,,, maybe no need to know who am i,, just want to tell that i am person who in good,, I respect people who have knowledge,, I always need guidance,, I will try to achieve my ambitions

Kata2 semangat akuhhhhh

"Aku mencintaimu kerana agama yang ada padamu,jika kau hilangkan agama dalam dirimu,maka hilanglah cintaku padamu"

"Aku mencintai orang2 yang soleh, meskipun aku BUKAN sebahagian dari mereka"

"Aku sangat benci orang2 yang bermaksiat, meskipun tanpa aku sedar, aku SEBAHAGIAN dari mereka"

Monday, January 17, 2011

Workshop PhotoGrapher,, 15 Jan,, 100% great!!

Assalammualaikum??

Apa khabar semua??
Moga2 Sihat2 blaka,,,

15 Jan 2011 ada bengkel fotografi utk beginer2 yang baru nk belajar,,,
dekat dewan serbaguna presint 8,,
fuhh,, mmg seronok dia ajar,,, daripada yang xtawu apa2,,
mmg mula dah mahir,, xd la pakai auto,, pakai manual jeq,,

Disana dorang terangkan camne situasi membaca metering,,,
ble dorang da terangkan segala bagai jenis fungsi2 DSLR ni,,
dorang bagi ujian,, kahkahkahk,,,
bagi aku susah wooo ujiannya,,, walaupun selalu juga pegang kamera,,

Ujian dia korunk xbley tengok gambar yang korunk snap melalui LCD kamera,,
korunk kena amik 10 keping gambar dengan membaca metering,,
pehhh,, terbaik la sape2 yang baru blajar tu,,,
tp best,, ramai juga yang dah mahir,,

Ramai orang yang pergi ni xpernah guna MANUAL,,,
wahal guna manual merupakan yang terbaik dalam DSLR
orang pakai AUTO dlu dah mula tukar manual,,
apabila menyertai kursus ni,,

nah amik kaw,, kena tape live view hang,, pandai2 la setting
pakai metering,, hahaha

ok yee,, cik jamal suwuh focus,, ikot taw

kena blajar ni setting,,

Mod Manual semua,,,

ramai juga xpercaya aku amik gambar ni,,
wahal seriesly mmg aku snap k,, tanpa tengok live view juga

model

cikgu aku punya sifu depan skli tu,, leader


bergambar bersama pelajar2 termasuk aku,, hahaha

9 comments:

BENA said...

wahhhhh bes la! siap masuk klaz ag tuh ! heee ~ :)

|cah-sahaJa said...

Wah!!!! acam besh jee... :)

shazmonaz said...

salam persinggahan dari rakan blogger...

Adii NakHeran said...

BENA : mmg bes la ^^,, tu la,, ajak join xmawuu~~ hahahahaha

Icah : sangat besh,, bukan acam lagi dah,,, happening,, dapat tengok reaksi orang2 blur,,, hahaha

Shazmonaz : thanks kerana singgah,, ^^

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ said...

gambaQ dah lawa....bila nak ambik cik gebu jd model nih?

hehhehe

✿(^^,)✿

Adii NakHeran said...

Cik Gebu : cik gebu tepon je,, cik gebu set la kat mana taw,, ^^

bukan photographer said...

kalau dekat aku dah follow dah

Adii NakHeran said...

bkn photographer : rilex,, bila kaw turun cni roger2x,,, hehehe

niesz said...

gile gempak la..hehe..nice shoot!