Tentang Saya~

My photo
Semenyih, Kajang, Malaysia
nothing about me,, nothing to say,,, maybe no need to know who am i,, just want to tell that i am person who in good,, I respect people who have knowledge,, I always need guidance,, I will try to achieve my ambitions

Kata2 semangat akuhhhhh

"Aku mencintaimu kerana agama yang ada padamu,jika kau hilangkan agama dalam dirimu,maka hilanglah cintaku padamu"

"Aku mencintai orang2 yang soleh, meskipun aku BUKAN sebahagian dari mereka"

"Aku sangat benci orang2 yang bermaksiat, meskipun tanpa aku sedar, aku SEBAHAGIAN dari mereka"

Friday, March 4, 2011

RM250 hilang,,, tak pasal-pasal

Assalammualaikum???

Korang sihat an??
nak habaq skit,, pasai semalam,,,
balik dari opis,, smpai umah,, tukar baju n seluar,,

Niat kat hati nak keluar rumah balik,,
nak keluar g tesco cari barang,,
tapi an,, keta xbley start,, adoi ai,,
nak xnak aku kena call mekanik aku lerr,,,

ikuti perbualan kami, M = mekanik A= aku @ adi,

A : aloo~ ramesh mekanik ka?
M : ya ini siapa?
A : ini u punya customer, adi,, itu tinggal seksyen 4,,
M : ohh itu guna keta proton ya,,
A : iya, boleh x u datang umah i, itu kereta i xmau start la,
M: oraite2x u tunggu 5minit,,

5 minit kemudian,,

Mana dia ni,,, tak smpai2x pown,,,

15 minit kemudian

call balik,,

A : alo ramesh,, mana u? lama lagi ka?
M: sudah smpai,,

Dari jauh aku tengok dia lambai2,, hahaha,,

Dia cuba start keta aku,, terus cakap api semua ada,,
kemudia dia terus meluru pergi kat enjin,, sekali wayar ada putus la,,,
dia sambung balik wayar tu,, terus leh start,, kagum aku,, hahahaha
wayar tu di panggil Crank Sensor,,,

Shit,, sape kuang ajo yang potong wayar keta aku haa,,
dia cakap sudah lama u tarak ganti,, ini xbley tahan,,
kena mau tukar juga,, aku pn cakap la,, oraite2x,, kasi tukar,,

Bawa la aku ke bengkel dia,,,
smpai kul 10 malam dia repair,,, perghh penat siot,,
tukar minyak itam lagi,, oil filter lagi,, charge semua RM250,,
apa pun yang pasti sebenarnya,, ibu aku yang bayar,,, hahaha,

Alasan aku,, bu, duit dalam bank,, xcocok lagi,,
ada rm10 jeq dalam purse,, hahahahaha


ni ha mekanik aku cakap,, barang genuine proton,,
aku pn percaya la~

yang ni lebih kurang gambar dia amik dari google


8 comments:

niesz said...

hehehe..baik nye mak bayar kan..lps ni kena blanja mak awk mkn lak..ehe..

Edy Zaidi said...

boleh kongsi mak?hehe

Afzainizam said...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
" Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara”
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Maaf kerana lama tak berkunjung yerrr .. kerana ade masalah pada laptop aku..baru hantar repair lerr...

uihhhhhh releks lerrrrr ibu kan aderrrr ... uhhhh baik punya anak kan.... alasan ko memang menyayat hati.....

fadila ismail said...

ingatkan betul2 ilang..anak ibuuuu...=)

cantekk said...

aiseh, kt tatau lgsg bab2 lam enjin

ermm jgn la keta i wat hal..

lau xde wit xtau lak sape nk bayaukan..

World Wide Bookmark said...

Excelent work. Will be beneficial for others. Thanks.

Best Technology Blog said...

Such work is demanding. Very good. Thanks.

Tawheed Procation said...

Eligible work. Demands appreciation. Thanks.