Tentang Saya~

My photo
Semenyih, Kajang, Malaysia
nothing about me,, nothing to say,,, maybe no need to know who am i,, just want to tell that i am person who in good,, I respect people who have knowledge,, I always need guidance,, I will try to achieve my ambitions

Kata2 semangat akuhhhhh

"Aku mencintaimu kerana agama yang ada padamu,jika kau hilangkan agama dalam dirimu,maka hilanglah cintaku padamu"

"Aku mencintai orang2 yang soleh, meskipun aku BUKAN sebahagian dari mereka"

"Aku sangat benci orang2 yang bermaksiat, meskipun tanpa aku sedar, aku SEBAHAGIAN dari mereka"

Wednesday, December 22, 2010

PhotoShoot Malam Tadi wooo

Assalammualaikum???

Kan semalam akuh ada jemput sape2 yang minat dalam kamera datang ke putrajaya an??
nasib la korunk xdatang weh,,, hujan,,, Hampeh tol,,,
modelnya pown xjadi la datang,,, (=.=") sigh* (xbest la xd model)
sebab paksu yang merupakan tenaga pengajar telefon model, bahawa hujan kat putrajaya,,
tu yang xjadi tuh,,

kemudian lepak la kat kedai makan dekat kelab tasik,,, btol2x sebelah tasik
hujan2 pown order ABC sebab makanan mahal glew,,
bayangkan Nasi goreng RM13 lebey kurang herga cam tu,,,
ABC pown nk dekat RM6,,,

korunk tawu x?? sambal udang RM42,,,
udang apo tu dia pkai sampai mahal2x camtu??
lagi baik bagi ibu / mak / mama / umi / mak mentua korunk masak lagi sedap~
bukan kedekut,, tapi xcocok duit lagi,,, kahkahkah,,,
tak sangka pula paksu belanja semua,, pehhh mmg cikgu yang baik~~ :)) (senyum)
TERIMA KASIH PAKSU

tapi kalo korunk nk taw,,, paksu xmenghampakan pelajar2 beliau,,
sebab dia ajak juga photoshoot walaupun lepas hujan,,,
oleh kerana itu aku dapat belajar movement baru dalam kamera nie,,
bestnya,,, tapi ada sorang jadi model,, kehkeh,, -->>abang jai,,(merupakan photographer yg didik aku)
hehehe,, butaa la mata beliau asik kena tembak dengan flash,, kehkehkeh,,,

Gambar yang kat bawah ni semua xedit lagi,,,
Terus keluar dari lens taw,,

Ni la modelnya~~ hehe

Tengok cahaya kat belakang tu,,,

time ni kul 11:30 malam xsalah aku,, ni gambar yang telah di ajar setting

ni gambar yang aku men tekan tanpa setting :)) asalnya camni la gelap

Cantik x reflection??

Cahaya x terlebih,,, gambar ni OK juga,,
Edit by Oryza
original bawah

Gambar ni best,, time ni lebih kurang kul 11:45 malam
(SUKA TENGOK REFLECTION BANGUNAN)












Fuhhh selesai hampir pukul 12 :30 tengah malam,,, penat + berpeluh2 akuh,,

kalau korunk terasa nak belajar bagitawu la,,
sebab benda ni salah 1 ilmu jugakan so,, apa
salahnya kalau korunk blajar,,, tapi ada kelas yang berbayar punya,,
ni dia buat free la,, :)) Thanks to Cikgu / Abg Azli / Paksu /Abg Jai
yang merupakan tenaga pengajar,,
Kepada pelajar2nya seramai 6 orang semalam termasuk akuh,,
jangan lupa teruskan lagi usaha anda~~ hehe

13 comments:

Fxysche Nas said...

nice model!
hehehe
minat jeh ngn amek2 gmba ne..DSLR kt uma xgune sgt pon.
tp lebih suke di amek gmba brbnding tgkp gmba.hehe

Adii NakHeran said...

kehkehkeh,, dia marah wooo,,
minta maap kat dia t,,, hehehe,,,
dia yg didik saya tuuu,,
laa DSLR kat umah tu buat frame eh???
amek gambar ngn tangkp gambar laen eh?? hehehe

Bella said...

cantek ah :)

Adii NakHeran said...

Bella : xmo join kew bella???

Cik Tom said...

muka model poyo je..hahahhaha

jom la join tag segmen berkenalan tue..xnak tag boleh je kot..hehe...tp cuba tnye penganjur tue..huhu :)

FIQAFI said...

semua cantik....

Adii NakHeran said...

Cik Tom : ble ciktom dah ada domain,, adi xboleh lagi buka blog cik tom kat opis,, dah kena block by proxy server,, adi spend banyak time kat opis,, so maaf la lepas ni xboleh buka blog ciktom pula,, T_T

Fiqafi : thanks ya,, u should join,, learn something new ^^,,

|cah-sahaJa said...

like the last pic without edit... :)
yang edit tu nmpk cam siang laa.. heee soie..

OLick SyaSya said...

wa very nice..gud luck..

anishamzah said...

chantek2....:)

::cikjuju::◕‿◕ said...

santek2!!!erk...mknan tuh betol mencekik darah..haha,..

Adii NakHeran said...

OLick SyaSya : thanks,, u are nice too :))

anishamzah : thanks,, maybe boleh try,,,

cikjuju : bek suwuh mama masak,,, lagi sedap and totally free,, hehehe

Fxysche Nas said...

haha..jgn marah kate kt dye...
di ambil gmbr tu mksudnye org yg ambil gmbr sy..

sy nk ambil gmbr org..xreti..

itu mksudnye ;'>