Tentang Saya~

My photo
Semenyih, Kajang, Malaysia
nothing about me,, nothing to say,,, maybe no need to know who am i,, just want to tell that i am person who in good,, I respect people who have knowledge,, I always need guidance,, I will try to achieve my ambitions

Kata2 semangat akuhhhhh

"Aku mencintaimu kerana agama yang ada padamu,jika kau hilangkan agama dalam dirimu,maka hilanglah cintaku padamu"

"Aku mencintai orang2 yang soleh, meskipun aku BUKAN sebahagian dari mereka"

"Aku sangat benci orang2 yang bermaksiat, meskipun tanpa aku sedar, aku SEBAHAGIAN dari mereka"

Friday, December 24, 2010

hang kena tagged~~

Assalamualaikum??

Kehkehkeh aku dah kena tagged nk xnk kena join woooo,,,
di punya rules korunk boleh usha kat blog dia --> Jerung Punya Blog
pas2 kena tagged 5 orang jeq,, gila dowh nk tagg 25,, aku ni dah blogger baru,, ntah sape la aku nk tag,, men BOWW jeq la,,

dia kena cerita 25 ketul tentang diri anda,,,
so aku start skrang la~~

1. Nama?? people call me adi (oh speaking plak) so korunk pown leh panggil adi la,, xpown 5D not
5D mark II

2. Aku dilahirkan di Hospital Universiti Kuala Lumpur,,, jam berapa dan berat berapa rasanya abaikan jeq,,

3. Tarikh lahir baru jeq lepas 22 NOV 1990,,, dah besar aku an?? boleh kawin ni,, kahkahkah toksah dok gatai,, keja pown baru bape lama,, nak sambung blaja lagi,, tapi nak couple tu,, mungkin boleh,, sape nak??
kahkahkah benggong tahap apa ntah,,,

4. Skrang ni masih kerja kat Bahagian Pinjaman Perumahan (BPP) Seksyen Teknologi Maklumat (STM)
area putrajaya,, masa aku abis mencari rezeki,,, kehkehkeh poyo betoi,,

5. Aku dlu blajar kat kolej dalam bahagian IT (system computer and support),, 2 tahun,, dan baru abis bulan 6 hari tu and terus apply kerja kat sektor awam walaupun xpermenant sebab aku nk sambung blajar t,,

6. Part time aku kat rumah ialah repair pc orang,, skrang dah improve skill aku and buleh repair laptop dan handphone,, tapi handphone tu alat xd lagi mcm soldering iron xbeli lagi,, xd hal la,, boleh pinjam member,,,

6. Aku merupakan anak yang pertama,, so sebagai abang aku boleh buli jaga adik2 aku,, bile time gaji jeq dorang nak aku support KFC la MCD la,, segala jenis bagai makanan mahal2x dorang PAW aku,, and sebagai anak aku isi minyak keta orang tua aku,, hehe,, hampeh tol,, ye la sejak single nie,, banyak juga duit simpanan smpai boleh angkat DLSR

7. Aku jenis yang suka keluar,, tapi malam jeq,, itu pown lepak tengok bola,, wa suka CHELSEA woo tapi lagi minat PASUKAN TANAH AIR MALAYSIA,, pas2 amik gambar view waktu malam,, tengok wayang tu pown sebulan skli jeq,, xbest la g ngn member laki tengok wayang,,, lagi2 kalau pegang tangan ngn member laki,, owh aku bukan gay ngekk!

8. Aku suka memancing,,, tapi rod kat rumah tu tersadai jeq,, sebab skrang kamera dah ada,, lupa skit bab pancing,, benda tu tuk pancing ikan,,, tapi aku buat untuk pancing kunci time balik lambat,,, malas nk kacau orang tua time tidow,, kadang2 tidow jeq umah sewa member,,

9. Teringin dlu nk beli gitar letrik,, tapi beli kapok pown ckup la,, ada 3 biji,, kadang2 suka jamming ngn member,,, aku men BASS xpown LEAD,, bila sentuh drum kadang2 pedal xsentuh,, kadang2 tu smpai stick tercampak,,, budus tol,, senang cite xreti men drum,, hehe

10. Aku ni jenis yang orang cakap boleh sabar,, sabar la,, aku lebih suka diamkan diri and shoot dorang dalam alam maya,, penakut an??? xkn aku nk gaduh2x,, ckup la zaman aku skolah smpai masuk hospital gaduh2,, bukan stakat hospital 999 pown penah masuk,, ye la dulu skolah semua lelaki xd gurl,, masing2 tunjuk hebat la kan,,, (\\_//)

11. Aku xboleh tengok kesedihan,,, pasti aku menangis,, (xmacho langsung),, kadang2 bila aku tengah lepak,, orang buta datang minta sedekah,, walaupown xd duit kecik time tu,,  bagi RM10 jeq paling tinggi,, aku kesian dorang cari rezeki cam 2,,, terbayang kalu orang tua aku cam 2,, mau abis tisu yang dia bagi,, pas2 bila ada budak2 jual ni la jual 2 la,, lagi la,, teringat kat adik2 aku,, perghh tutup topik ni ar,, da sday ni dowh,,,

12. baru no 12,, aku da hampir kehabisan idea,,, xmo aku masuk bab cinta,, nanti aku teringatkan seseorang,,
kena cari someone juga untuk lupakan yang lama,, nk mulakan new life,, hahaha,, :-p owhh idea datang balik,, yehaaaa,,,

13. Kalu bab motor,,, boleh kot,, dlu masa aku skolah,, biasa la merempit,, member2 pkai EX5 la, Lagenda la tapi aku x,, terus TZM 150 (KL MENJERIT  la katakan),, stok kalu starting tu mmbr aku kebelakang lepas traffic light,, makan asap la dorang,,, kahkahkah,,, kalu convoi ramai2 tu dalam 20 biji aku stay blakang jeq,, pas2 potong dorang,,, bajet cool,, hehehe

14. Aku paling xske orang marah2x aku,, cth : aku bwa keta,, time tu 180km/j ye la highway,, sedap la speed,, pas2 orang marah2x aku,, pehhh,, aku jawab,, tolong duduk diam2 dan mengucap k,, pas2 aku akan cakap aku yang bawa keta,, bukan korunk bawa,,, pentingkan diri aku kn??,, kehkehkeh,, selamba,,

15. Aku juga xske orang mengata aku dari belakang,, biau korunk ngumpat depan2x,,, boleh aku libas balik korunk,, kahkahkah,,, tapi kalo korunk mengata depan2x mungkin paling kuat pown aku tarik muka jeq,, xd smpai nk jet korunk,,, aku bukan gagah macam malik nor,, harap jeq dumbling ada kat rumah,, angkat pown kadang2x,, gym pown dah tinggal (=.-)'

16. Haa bab saman pula nk cite,, sebab aku ada 11 saman dlu,,, woooo gila kan,,, tapi jangan risau,, semua da settle,,, skrang aku dah jadi pemandu berhemah di atas highway / jln kampung tapi smlm baru aku ter "drift" time selekoh,, pehh aku pown takot gak time tu, hehehhe ,, ye la sejak single aku bawa keta asik termenung jeq,,, xtawu kenapa,,, abaikan

17. Ni keburukan taw,,, aku jenis yang smoking,,, dlu kemain kuat,,, tapi skrang 2~3 batang sehari,, aku dah berjaya control,, yeahhhhh,,, kalo boleh insyaallah aku akan terus stop,,, pompuan mana suka laki smoke,,, yang mana pompuan suka laki smoke tu,, maybe ada downsindrom skit,,, (@-@)

18. Aku rindukan kawan2 kolej aku,,, T_T aku duk kajang baru tahun ni,, kawan2 aku semua kat KLANG,, 19 tahun duk klang bersama makcik aku,, blajar pown kat klang,, cuma family aku dah lama duduk kajang sebab dorang kerja kat JPN putrajaya,,,

19. Kira aku  kat kajang ni aku xd member sangat la,,, so sape2 yang duk kajang,, please jadi member aku,, kehkehkeh,,, minta simpati pula nak berkawan,,,

20. Haaa idea lagi,,, cita2 aku plak la,, sebenarnya masa tadika aku cita2 nk jadi pemandu lori (=.=) sebab aku tengok lori besar boleh langgar2x tolong orang,,, pas2 time skolah rendah nk jadi bomba,, boleh main air,,, pas2 tolong orang padam rumah terbakar,, kemudian time skolah menengah pula cita2 aku jadi pilot,, sebab boleh jalan2 luar negara,,, pehhh,, hebat,, add math pown kantoi,, tapi sains aku power,,, heheh,,, tapi ble dah kira besar ni cite2 aku laen pula,, nk jadi jurutera komputer,,, :))

21. Haaa,, nak masuk ckit bab gurl ni ckit,, sebenarnya aku minat kat sorang blogger nie,,, xtawu nk cakap dengan dia cmne,,, xtawu la dia dah berpunya ke blom,, aku minat dia sebab topik dia best,, happening jeq,, tapi xboleh kasi tawu la sape,, bia aku syok sendiri,, :))

22. Oh,,, aku suka edit2 gambar2 pengantin,, sweet sangat,, bagi aku itu merupakan 1 kepuasan dalam diri aku,, aku banyak juga abiskan masa untuk edit2 gambar wedding nih,,, sebab ble aku bagi dorang tengok balik,, aku akan dapat good feedback balik,, dan itu ckup membuat kn aku lagi happening,,,

23. Lepas pergi tandas,, idea da abis,,, mungkin boleh datang balik,, so boleh la aku skipjadi ke 23,,

24. Apa pula nk cakap eh,, aku xsukaaa tengok cermin wooo sebab aku malas nk tengok cermin,,,

25. Aku takot nk pegang Power Supply Unit (PSU) kat komputer walaupn terpaksa aku tetap pkai glove,, sebab ngeri dah pernah terbang a.k.a terkena renjatan,, fuhh,, smpai jantung terasa,, nasib idup lagi,, yang ni last,, dah abis dah,,

haa nk tag 25 orang?? jangan harap la,,
tengok berapa aku leh tagg

1. kak fadila
2. kak raffidah
3.zealous
4.wan hazel
5aziah

ckup la 5 orang weh,, 25 tu nanti2 la,, setahun or 2 tahun kemudian insyaallah kalu umur panjang,, :))

6 comments:

Jerung Tempang said...

perghh kna letrik. O_o
mmg xleh lpa la.
serik dah.
hahaha

mendatak hijau said...

kak raffidah???????????????????
klako la tgk name aku camtu rupenye
kihkihkihh

zirconia said...

nie dah penah buat dah. thanks tag ye :D

fadila ismail said...

wahh...org pertama di tag kan..hehe maseh2...
suka entry no 21 dan 22..
21...sape kah gegurl tuh? haha
22...bleh suh edit nt...ngee

Adii NakHeran said...

Jerung : apa kata ko test plak?? mana tawu dapat kuasa baru ke,, hehe imaginasi tinggi,,

Mendatak : hehe what should i call u eh??

Zirconia : its ok,, welcome,, :))

Fadila : hehehe,, xmo kasi tawu,, cuma minat jeq,, xlebih pown,, like i say bia syok sendiri,, emailkan gambar anda - adii@students.kkkla.edu.my

fadila ismail said...

hehe...ss yer? okay, nnt i email k...