Tentang Saya~

My photo
Semenyih, Kajang, Malaysia
nothing about me,, nothing to say,,, maybe no need to know who am i,, just want to tell that i am person who in good,, I respect people who have knowledge,, I always need guidance,, I will try to achieve my ambitions

Kata2 semangat akuhhhhh

"Aku mencintaimu kerana agama yang ada padamu,jika kau hilangkan agama dalam dirimu,maka hilanglah cintaku padamu"

"Aku mencintai orang2 yang soleh, meskipun aku BUKAN sebahagian dari mereka"

"Aku sangat benci orang2 yang bermaksiat, meskipun tanpa aku sedar, aku SEBAHAGIAN dari mereka"

Monday, December 20, 2010

Flashback or maybe update

Assalammualaikum??

Pagi ini sungguh banyak kerja!!
xpe xlama lagi aku nk sambung balik blaja
pas2 mula la kehidupan sebagai seorang student fulltime!!

owh man,, baru lepas dengar panggilan hangit dari hot fm,,
aduh,, tepuk dahi aku dengar budak umur 15 tahun PEREMPUAN kurang ajar ngn orang tua,,
dia punya cakap jgn cakap aku tapi kalo korunk dengar pown,,  terkedu juga agknya,,

smpai dok sedap2 tekan keyboard~~ ter "stop" kejap,,
apa la nk jadi kan,, budak2 zaman skrang ni lagi hebat berdebat,,,
tapi tu bukan la topik yang nk aku sembang,,
hanya mukadimah mungkin,,,

bermula la cerita aku nih,, keh keh keh,,,
ceritanya macam ni,,, nk flashback la,, hari tu ntah malas nk ingat bila,,
XGF aku ada msg,, dia mengadu la tentang life dia skrang,, yang sedikit sebanyak berubah kot,,
ye la dia cakap pkwe baru dia skrang berubah,,, pkwe dia dah ada perempuan laen la katanya,,,

tapi untuk apa dia cerita kat aku?? bila aku tanya pendapat kawan2 aku,,,
dia cakap mgkn XGF aku ni xd mmbr,,, tu yg smpai kat aku luahan dia,,
untuk aku ckup la dia sakitkn hati aku,,, xpayah la nk bersandiwara / berlakon lagi,,
5tahun aku cuba jaga hubungan kau dengan aku,, tapi kau pergi juga kat laki yang konon ayat power,,,

tawu la laki tu lagi ensem dari aku,,, nk buat camne kan,, sob sob
tapi itu bukan alasan untuk aku putus asa teruskan hidup,,,,
kau mana tawu aku smpai duduk wad sebab sakit,, bape hari asik kena amik darah,,
smpai demam2 terus aku sbb ptus cinta,, pehhh,, teruk aku time tu kan??~~ kahkahkah,,,

bukan teruk pe,, hati sakit sangat2x,,, kau tipu aku macam2,,
smpai skrang aku xleh terima alasan kau tinggalkn aku sebab xmsg 3hari,,
bukannya aku ni sibuk duk gatai ngn betina laen,, aku kerja la sayang~~
tapi nk buat cmne,, time kau sunyi ada pluang pula laki tu masuk jarum,,,

tengok la skrang,, laki tu nk cari perempuan laen pula,,
abis tu kau??? tapi aku dengar korunk dah elok,,, bagus kalau cam 2,,
pas2 bila aku nk tanya kabar kau,, msg xbalas,,, kemain sombonk lagi,, hahaha
ntah2x kau tukar no lagi kot,, xpew2 kau xingat no aku ni aku bagi lagi 012-3412443

dari darjah 6 aku xpenah tukar no ni,, dari 3310,,,
smpai la ke hendpon gabak besar n97 nih,,
aku doakan kau bersama dia k,,,
kau kejar la bahagia tu,, its yours,,, aku? who care?

skrang aku nak berubah,,, orang cakap no women no cry la,,,
aku nk heppy sangat2x,,, aku xjeles pown skrang tengok orang2 kapel,,,
bagi aku skrang bukan masa aku,,, allah s.w.t tu maha adil,,,
aku tawu kalau ada jodoh,, xkemana,, aku percaya!!

itu jeq la rasanya nk share,,,
luahan hati aku pula,,
ni semua sebab stress kot kerja,,, kahkahkah,,
xsuka dipaksa bila berkerja!!!

P/S :suka tengok orang bahagia,,, hehehe,,
sebab terasa aku kongsi bahagianya~~

6 comments:

Jerung Tempang said...

jgn baik dengan xgf kita. bila dh bleh kontrol bnda tu, one day ko akan free dri kngan dgn dia. dat time bru ko leh hepi sgt2. hehe

Adii NakHeran said...

tq atas nasihat kaw bro,,,
kaw musti banyak experience tentang ni an??
hahaha,,, beliau merupakan first love,, tu yg skrang mmg ssh da nk fall in love lagi,, takot glew,,

azzey said...

Adii NakHeran: saya pun busy gak hari nih...:)

p/s: tq sudi datang dan tgl komen kat blog saya. Follow blog nih....AZZEY....

Adii NakHeran said...

teruskan usaha anda azzey
dun forget to get a one smile :))

Cik Tom said...

wah busy sgt kalo kerja ek..best lg life time study...

yup kena la rajin update..hehe

Adii NakHeran said...

taw xpe cik tom,,, jadi student mmg best,,
tapi an,, xd duit jeq memanjang,, xkn nk paw mak bapa da beso2x,, malunya~
cik tom hebat!! hehe
ceria~~ hehehe