Tentang Saya~

My photo
Semenyih, Kajang, Malaysia
nothing about me,, nothing to say,,, maybe no need to know who am i,, just want to tell that i am person who in good,, I respect people who have knowledge,, I always need guidance,, I will try to achieve my ambitions

Kata2 semangat akuhhhhh

"Aku mencintaimu kerana agama yang ada padamu,jika kau hilangkan agama dalam dirimu,maka hilanglah cintaku padamu"

"Aku mencintai orang2 yang soleh, meskipun aku BUKAN sebahagian dari mereka"

"Aku sangat benci orang2 yang bermaksiat, meskipun tanpa aku sedar, aku SEBAHAGIAN dari mereka"

Monday, November 8, 2010

Hari Sabtuuu,,,,

Hari sabtu hari minggu,,, ataw di kenali 'saturday' ataw 'public holiday'
hari untuk orang rehat juga,,, (mungkin)
tapi nk story ckit la,,

Pada sabtu lepas, pkul 6:15pg ayah call kejutkn aku,,
pehhh dah janji kena ikot nak naek puncak broga (ala tempat Dato Muzaffar ngn Dr Halina bergambar)
pergi dengan abang shah / kak syhda / fara / fauzan / ayah,,
ini kali kedua aku nak naek setelah kali pertama aku sampai tengah jeq xlarat,, hahaha

Bayangkan awal pagi cuaca gelap2,, fuhh hari sabtu bangun awal pula,,
tengah best mmpi dengan cinderella punya adik,,, tetiba terjaga,,,(kacau betul da~)
apa lagi,, bila aku da siap jeq,,, aku dapat mesej dari ayah aku,,
"pergi sendiri naik kereta, ayah pergi dengan abang shah"

Sudah,,, sorang2 la start keta jalan,,
bukan lama dari rumah aku ke puncak broga tu 10minit jeq,,, hehe
cuma bored ble sorang2 dalam keta,,

Setibanya kat puncak broga,, park la keta,,
dah la nk park kena bayar RM2,,, nasib bawa purse,, hehe
pastu ble aku call ayah dorang cakap dorang dah naek,,,
pehhhhh angin gle,,, xkn aku sorang2 travel pula,,

Dengan langkah kaki malas,, aku jalan jeq menuju ke puncak,,
penat glew rasanya,, dah la tengok kiri kanan semak samun,,
buatnya ular keluar ke,, harimau keluar ke,,,
kenduri dorang,, eeeeeeeeeeeeee,,,

Perjalanan aku da hampir 40minit sorang2,,
sempat gak bape kali aku amik take 5 amik nafas,, kahkahkah,,,
duk pandang kiri kanan mana tawu ada puteri bunian datang ke,,
hahaha,,, benggong tol ko ni adi,,

sekali bila aku jalan,, aku try call ayah tanya kat mana??
" ada mana ? ayah dah nak sampai puncak,, "
" haa ayah bia betul orang ada kat bawah lagi ni tengah rehat "
" naik cepat ktorang tunggu kat atas,, "

grhhhh,, lagi geram akuh dengar,,, dah la mcm2 bunyi dengar,,,
seram,,, hahaha mcm dalam citee momok pula,,
naek punya naek,, sampai la tengah,,,
hahahahaha,, baru tengah2,,,

jalan punya jalan,,,
akhirnya smpai juga dekat dorang,,,
hahahaha penat gila peluh 1 badan ni,,, xhingat,,,
macam mandi haaa,,,

sampai jeq terus teguk air 1 botol,,,
semua orang termenung,,, hahaha,, NakHeran???
haus dowh,,, bila sesi foto shoot abis bagi aku,,
terus aku turun bawah balik,,,

jalan punya jalan,,,
turun punya turun,,,,
aku terjatuhhhhh gedebukkk,,, "mcm durian gugur"
pehhhh sakitnya tulang blakang aku nihhhhh,,,

dah la ramai mata memandang,,,
maluuuu nyaaaa,,,, rasa nk sucide pown ada,,,
kali ni aku xheran mmg  aku turun sorang2 time tu,,,
dorang semua kat atas lagi xabis sesi foto shoot,,

bila sampai bawah,,, tukar kasut,,
aku trus driver,, sambil nyanyi lagu2 kat radio,,,
dan pulang dengan hati yang boleh dikatakan heppi,,,
tapi sakit sampai ke harini tulang blakang akuh ni,, haish,,,

tapi ada sedikit gambar yg aku snap,,
bukan dari DLSR abang shah,,,
tapi dari N97 akuh punya,,

sape2 yang nk pegi t,,,
jgn lupa ajak akuh lagi,,,
nk followwwwwww,,, hehehe








3 comments:

Adii NakHeran said...

maaf ehh gambar ni belum lagi di edit,,

aLy A said...

dude, saket tulang blakang ni bley jadi bahaya
better pegi check or buat kiropraktik
(=

Adii NakHeran said...

dah ok dah,,,
kawan da tlg check up kn,,,
hehe,, mmg bahaya sangat,,,
thanks for care