Tentang Saya~

My photo
Semenyih, Kajang, Malaysia
nothing about me,, nothing to say,,, maybe no need to know who am i,, just want to tell that i am person who in good,, I respect people who have knowledge,, I always need guidance,, I will try to achieve my ambitions

Kata2 semangat akuhhhhh

"Aku mencintaimu kerana agama yang ada padamu,jika kau hilangkan agama dalam dirimu,maka hilanglah cintaku padamu"

"Aku mencintai orang2 yang soleh, meskipun aku BUKAN sebahagian dari mereka"

"Aku sangat benci orang2 yang bermaksiat, meskipun tanpa aku sedar, aku SEBAHAGIAN dari mereka"

Thursday, November 25, 2010

Aku sangat2 Marah,,, grhhhhhhhhh sabar2

Assalammualaikum??

Apa kes ni adi nak marah2 pula an??
tetibe nk naik angin an??
mesti ada sebab an??

Ni semua pasal malam tadi,,, adushhh
ni ENTRY aku pinjam sama kak
Fadila Ismail
kes ni bukan nk aibkan sape2,,, tp mmg "GERAM GILE",,
Firdaus merupakan adik aku yg ke 3,,,
dia baru saje keluar dari LOKAP selepas 4 hari reman,,

Kes dia buat??
sebab dia di tuduh CURI MOTOR,,, OMG!!
aku tawu la adk aku tu cmne,, tapi jgn la buat dia mcm xd MARUAH beb!!
family aku sday bila dpt tawu ni,, aku lagi la hangin gila Bab!,,

Bayangkan la dlm lokap tu dia kena pkul kena paksa,,,
bila dia da bebas ada pula malam tadi orang cari dia,,
nsb aku ada kat rumah,, 5 biji motor datang cari dia,,,
seramai hampir 8 ~ 9 orang aku xkira sbb dorang datang mcm "NAK CARI MAMPUS!!"

Situasi dia mcm ni,,
adik aku kat dalam balai tu terpaksa la petik nama orang yang terlibat mahupun tak terlibat,,,
ye lakan,, da kena blasah dalam balai,, dia takot la,,,
bila adik aku da keluar,, polis tu cari la budak2 yg adik aku sebut nama dia ni,,,
dorang xpuas hati nk cari adik aku lak,,,

Oi banggang!! adik aku petik nama korunk,, kalo xsalah nk ngelabah taik nk pkul adik aku pesal,,,
korunk dlu sembang sama2 lepak sama2 skli bila dah kena nk dia sorang2 dalam lokap,,???
deyy!! korunk buat ke korunk xbuat ke,, tunggu polis punya keja la chaa!!! SUSPEK baru dah cuak!!
kalo adk aku buat pown,, dia xbuat sorang2,, korunk gak join an,,
pastu bila dah buat barang nk share2 lak tu,, aku nk enjin la nk rim la,, mmg LAHANAT KAPIR,,,


Elok korunk jgn geng ngn budak cm adk aku,, Bonggok,, nk buat aku maki2 pagi2,,
umur korunk aku usha semua atas aku,, oh man,, umur aku 3 hari lepas baru masuk 20,,
aku rasa dorang ni dah 22 23 bla bla bla
smpai parents aku keluar nk tenangkn keadaan apa kes,,,
pas2 manusia sorang ni nama "KHAIRI" bukan Khairi Jamaludin (KJ) ops politik plak

Sambung balik Khairi ni dia nk tumbuk adik aku,,, sebab pe??
ko tawu x Khairi nama ko bukan adik aku petik mangkuk,,
Polis baca msg kat nset adik aku yg ko nk enjin tu,, woahhh MMG gila BaB!
ko da salah ngaku jeq beb,, adk aku duk lokap sorang ko ada pikiak?? kena bantai dia beb,,

Aku tgk dia kesian,, da mcm2 aku nasihat,, tp nk buat cmne,,
umur dia 17Tahun tapi nk bagi nasihat 1Hari,,, xlepas la kot
dia jahat ke dia baik ke,,, dia tetap ADIK AKU!!! ada faham x khairi??
ko nampak x khairi apa aku pegang semalam??? Parang?? yess!! mmg aku pegang parang!
kalo ko nk aku tetak ko,, aku bukan GILA suka2 nk hentak orang no reason,,,

Ko usha sikit dengan sape ko ngadap,,, aku ni berlembut gak ngn orangnya,,
tapi kalau orang da buat hal,, jgn ko harapkn aku akan diam,,,
Polis datang umah ko nk cek barang tu ada ke x jeq,,, so bila xd ko nk takot benda??
korunk cakap ngn aku nk slowtalk ngn adik aku,,, tapi ko nk shoot dia plak,,,
Berani test ar shoot,, silap ari bulan korunk duduk ICU xpown RUMAH MAYAT,,

Nak Flashback balik skit~~
Ko xingat ke khairi masa ko excident tu aku g kutip ko kat HUKM kul 2 pagi??
Ko Excident ngn adk aku patah tangan,, sebab merepit,,
aku xdengar pown ko cakap TERIMA KASIH,,,
tp xpe aku xkisah pown kena driver tengah2 malam hujan lebat gila2 smpai xnampak jalan,,
padahal ko tak tawu time tu esk aku nk exam,,, Lutut ko ni,,
dah la bapak aku time tu outstation kat sabah,, Risau orang tua tu kat sana,,
ada faham??

****
Aku dah warning adk aku supaya xgeng ngn korunk,,,
Kalau aku nmpk korunk kat luar pon aku akan tegur,,,,
Hari ni tunggu jeq Polis jemput korunk g balai k,,
adik aku dah xd kena mengena hal ni lagi,,, dia bela diri sorang2,,,
lepas sorang2,,

Ingat aku xkn marah orang tu tanpa sebab,,,
aku senyum semalam sebab nk cover line jeq,, tawu pown cuak aku pegang parang,,
semua kebelakang,, hahahaha aku takot gak sebenarnya time tu dowh,,
korunk ramai,, aku ngn adik aku jeq,, xmampu lawan korunk beso2,,
ok la sampai sini jeq aku nk cite,, korunk pandai2 la jawab ngn Abang2 polis tu yang ensem2 dan kacak2,,
sekian~







ni lah sempat amik gambar last sebelum kena
jual moto kesayangan aku ni,, dlu2 racing xpenah mengecewakan
dari 2007 ~ 2009
2 tahun,, hahaha skrang guna 4 tayar dan ada bumbung plak









4 comments:

mendatak hijau said...

macam2 hal..
giler ar kene blasah dlm lokap

fadila ismail said...

i also have the same story la hadi...
mmg sakit aty ngatttt...apa boleh buat, org nak dajalkan org yg kita syg....
ouhh...sabar ye...

Adii NakHeran said...

mendatak hijau : tawu xpe,, adik siap cakap lagi dowh yang kepala dia abis sebotol perfume kena sembur kat rambut,, hampeh tol,, (perfume mahal tu dia punya) hahaha

fadila ismail : sabar la juga,, heheh,, always smile,, walupn sakit,,

mendatak hijau said...

perghh..kalu aku mmg dh kene baling kasut la itu owg....geramm dol..